Stretnutie s mládežou na Kvetnú nedeľu biskupa Babjaka uspokojilo

28.04.2003 Celý región

Prvé stretnutie s mládežou farností Gréckokatolíckeho biskupstva v Prešove od svojho minuloročného menovania absolvoval 13. apríla na Kvetnú nedeľu biskup te...
Prvé stretnutie s mládežou farností Gréckokatolíckeho biskupstva v Prešove od svojho minuloročného menovania absolvoval 13. apríla na Kvetnú nedeľu biskup tejto cirkvi Ján Babjak. Po jeho skončení vyjadril spokojnosť predovšetkým s tým, že sa v Prešove zišlo okolo 1600 mladých ľudí. \"Vidno, že žijú s cirkvou, že majú záujem aj čosi pre ňu obetovať, \" povedal v rozhovore.

Biskup a košický exarcha Milan Chautur museli počas popoludňajšieho programu v besede aj odpovedať na mnohé otázky. Babjaka prekvapila otázka o tom, koľko času sa pripravoval na prevzatie vedenia biskupstva. \"Myslím, že človek sa na to nepripravuje deň-dva, ale od narodenia, aby vydržal, keď ho Boh potom vedie cestami-necestami, \" konštatoval. Mladí sa pýtali napr. aj na to, prečo nie všetci ľudia veria v Boha, prečo kozmonauti počas svojich letov vo vesmíre nestretli Boha.
Celodenný program stretnutia začal archijerejskou sv. liturgiou v katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa v Prešove, ktorú slávil biskup Babjak. Pri nej požehnal ratolesti. Mottom stretnutia boli heslá oboch zúčastnených biskupov Vy ste chrám živého Boha a Hľa tvoja Matka! V programe rozdelenom pre prítomných v dvoch vekových kategóriách (do 13 rokov a nad) boli nielen besedy, ale aj predstavovanie jednotlivých dekanátov, vystúpenia s pantomímou, sprievodné slovo, spev.
(jj)
 

Vyberte región